Etichete


E plin netul de acuzatii si diagnostice, de pietre stropite de-a gata cu noroi, vectorii calculati, directia cosciug. Se chircesc cuvintele in sintagme, “fata cu parul de foc” fiind deja intrata in ethosul romanesc, cand e vorba de tinta. Dar cand e vorba despre inaltimea morala a manuitorului de tomahawkuri, nu ne mai ajung dictionarele, onomatopeele, crapa esofagul de atata indignare ca a murit. Madalina a murit. Moartea ei fiind considerata un afront ultra personal la adresa romanului care este, pentru ca moartea aceasta se cheama sinucidere in limba autopsistilor.

O persoana publica nu este un bun nationalizat care se da la liber, sa ajunga la toata lumea, iar dezmatul sardonic al media romanesti in ultimele zile merita desfiintarea tututor posturilor tv si a publicatiilor care au calcat in coliva unui om ca pe reportofonul propriu! Dar despre hienizarea presei romanesti mi-e prea lehamite sa vorbesc acum.

Acum pur si simplu vorbesc ca mama la adresa femeilor si mamelor care si-au manifestat dreptul la libera exprimare pe net in ultimele zile alegand, in schimb, libertatea de a scuipa mortul si-al injura de mama. Una dintre cele mai dureroase invective din categoria bulgarilor de balegar aruncati de manelistele umanitatii citate mai sus este aceea ca Madalina nu a meritat sa devina mama, ca n-ar fi trebuit sa aiba un copil daca stia ca are probleme. E ca si cum ai spune ca daca ai pielea ca branza de alba, mai bine iti extirpi uterul, ca tot o sa mori de melanoma odata si-odata. Dar daca fumezi? Cate mame fumatoare exista, oare, in Romania? Ele nu se fac vinovate de abandon prin sinucidere, considerand riscurile asumate, mai ales cand fumeaza chiar si atunci cand sunt gravide? Sunt pline parcurile de pufaitoare in nasul propriilor prunci pe care nu le mai tranteste nimeni in tarana, cu piciorul pe grumaz, strigandu-le ca la piata: fa, Marito, tu nu meriti, fa, sa fii mama pruncului tau!

Dar femeile care avorteaza, mai au dreptul sa devina mame post-avort?

Dar prostia? O femeie proasta merita sa fie mama? O femeie atat de proasta incat cartoful e geniu prin comparatie, caci daca i-as spune acum cartofului ce inseamna depresia, ar intelege si si-ar lipi coaja la loc, in reculegere. O femeie ca multele rezematoare de gardul netului in boceala devenita sarbatoare nationala, unde aprozarul tine loc de agora si OTV de scoala de inalte principii morale. Ce om de maine poate sa iasa din mainile ei talambe?

Nu am fost prietena cu Madalina, nici vecina, nici ruda, nici nu i-am adulmecat umbra pe post de paparazzi. Nu o revendic in niciun fel, atitudinea mea civica nu are legatura cu sinuciderea ei, altfel decat ca o straina care se uita la circul virtual ca la ultima insulta la adresa unei mame si careia ii vine sa urle de neputinta si revolta.

Neputinta si revolta pentru ca, mama fiind si eu, inteleg, pot sa inteleg, pot sa empatizez pana la ultima celula cu deznadejdea ei si pot sa simt ca in inima ei infranta a crezut cu toata fiinta ca pruncului ei ii va fi mai bine FARA EA. Cine nu a cunoscut niciodata iadul asta, ar trebui sa se ia de mana cu oita Miorita si sa tina prelegeri ciobanasului innocent INAINTE, nu post-mortem, poate reuseste sa salveze pe cineva pana la urma.

Nu se va duce niciuna dintre aprozaristele astea moraliste sa-i aline copilul Madalinei, nu isi va pierde niciuna somnul noaptea cand va plange copilul Madalinei, niciuna dintre prea-gaunoseniile domniilor lor nu o vor intoarce din drum pe Madalina. Cetatence a caror singura forma de disperare tine de vuitoane si oja in picatele a degetelor de la picioare, pitipoancele spiritului romanesc, matracucele de la Universitatea Particulara Ciorogarla, dar si toate auto-declaratele credincioase in Dumnezeu din gura carora ies serpi, nu crini, toata turma asta de mioare imbatate de prea mult sine a confiscat cuvantul “depresie” si nu-l mai lasa din dinti. Stiu ele cu ce se trateaza, cu un drum la Gucci si Manolo Blahnik, si dupa aia la gradinarul de la viloi. Sau cu mataniile in Biserica dot net slash fariseu – Mantuieste-ma, Doamne, caci iata cum am calcat in picioare un om si familia lui astazi in numele Tau; si sa stii ca mortul n-a suferit cand am dat cu Evanghelia in cuiele din sicriu. Saracia nu are absolut nici o legatura cu starea de cainosenie a inimii multora dintre romani!

Daca va pasa atat de mult de pruncul orfan de mama al Madalinei, atunci pastrati tacerea, inchideti televizoarele si calculatorul acum. Pruncusorul acesta are dreptul la respect pentru mami a lui buna si draga…

Noapte buna, Madalina, dormi in pace.  Dumnezeu sa ne ierte pe toti, ca tare ticalosi mai suntem…

Reclame